VLADA TK – Podrška manifestacijama kulture

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bookmark and Share

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona upriličilo je danas svečano potpisivanje ugovora sa korisnicima sredstava za manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton. Za ovu namjenu u 2013. godini iz Budžeta Tuzlanskog kantona izdvojeno je 105.420,00 KM, a podržane su 22 manifestacije. – “Današnji susret jeste svečani čin potpisivanja ugovora za sufinansiranje manifestacija kulture od značaja za Tuzlanski kanton, a koje su na osnovu kriterija dobile podršku u finansiranju.

Manifestacije će biti održane u osam općina. U nekim općinama će biti održana jedna manifestacija, a u nekim više što zavisi od značaja same manifestacije. Maksimalan iznos finansijskih sredstava koja su dodijeljena za tradicionalnu manifestaciju kulture je 10.000,00 KM”, kazao je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Adem Šehidić.

Predstavnici institucija kulture koji su danas potpisali ugovore istakli su posebnu zahvalnost na prepoznavanju i podršci koju Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona svake godine pružaju ovim institucijama u realizaciji njihovih projekata.

Tuzla, 27 Septembar 2013 godine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>